Om kursmaterialet
Kursens innehåll bygger på föreläsningarna och övningsuppgifterna; föreläsningsmaterialet publiceras i Noppa. Föreläsningarna är inte baserade på någon bok och kursen har ingen officiell kursbok. Som stöd för undervisning kan och bör man använda någon lärobok
som handlar om Python-programmering. Några rekommendationer finns nedan.
Förutom föreläsningarna hör också till kursens material ett antal exempelprojekt, dvs. program som är relaterade till föreläsningarna eller övningarna. De här projekten är samlade på sin egen sida. På kurshemsidan hittar du också andra instruktioner, bl.a. en stilguide och en Eclipse-guide.
Givetvis lönar det sig att använda Internet för att söka information. Nätet är fullt med info om programmering. Man kommer snabbt igång via Google eller kursens länksida.
Några böcker
På kursen används Python-språkets version 2.7. Böcker som behandlar äldre versioner går oftast bra att läsa, men var beredd på att det kan finnas skillnader. Majoriteten av sakerna vi lär oss på kursen borde dock vara lika mellan olika versioner.
Nedan finns några nybörjarböcker om programmering och Python, som kan vara nyttiga på kursen. Ingen av dem är "bäst", men de torde åtminstone vara ett bättre val än om man slumpmässigt väljer någon programmeringsbok i bokhandeln.
Timothy A. Budd: Exploring Python; McGraw-Hill- Tydlig och nybörjarvänlig.
James Payne: Beginning Python; Wiley Publishing- Börjar från grunderna men behandlar mångsidigt språkets egenskaper. Kan vara nyttig också på senare kurser.
Andra böcker är säkert också bra och nätet har mycket material av varierande kvalitet - se t.ex kursens länksida.